nieuws (vervolg)

                                
 
 
Kennelvermelding op de website.
Het bestuur heeft nog eens flink gebrainstormd over de eisen die we stellen aan de leden fokkers om op de website van de WHWTCN vermeld te mogen worden. Nu het VFR in werking is getreden en ook daadwerkelijk gecontroleerd wordt op naleving van deze regels, is onze mening dat het belang van het ras meer gebaat is bij het feit dat fokkers zich houden aan de eisen van het VFR, dan dat deze fokkers verplicht aanwezig zijn op een fokkersbijeenkomst. M.i.v. 2014 dient een lid fokker aan de volgende voorwaarden te voldoen om een kennelvermelding op de website te krijgen:
 
 -  Zich houden aan alle regels van het VFR
 -  1 jaar lid te zijn
 -  Binnen 3 weken na een dekking een kopie van de dekaangifte en kopieën van de  show- 
    kwalificaties en geldige ECVO oogonderzoeken van beide ouderdieren in te dienen bij   
    de secretaris van de gezondheidscommissie ( gezondheid@whwtc.nl )
-  de geboorte aangifte te doen.
 
  
 
 
Even voorstellen .............. de nieuwe bestuursleden.
       
 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hallo westie vrienden mag ik mij even opnieuw aan u voorstellen. Ik ben Wil van Maanen-Houtzager en al vanaf 1974 in het bezit van ons geliefde ras.

 

Onder de kennel Souwick's heb ik jaren lang gefokt en geshowd, met goede resultaten. Toen ons gezinsleven dat niet meer toeliet en ons huis vol was met oude vandagen westies ben ik met fokken en showen gestopt.
     
Daarna ben ik actief geweest binnen het westie bestuur in de gezondheidscommissie. Door omstandigheden heb ik daar mijn functie moeten opgeven 
          

 

Maar na de rust van een aantal jaren wil ik mij weer graag inzetten voor het gezond houden van onze westies van nu en in de toekomst. Ik zal mij voornamelijk bezig houden met het registreren van alle gezondheidsuitslagen. Graag zou ik u willen vragen om een kopie van de stamboom van de geïmporteerde westies, zodat ik de data base kan aanvullen.
Ik hoop u nog vaak te zien op onze westie bijeenkomsten
 
Wil van Maanen en mijn huidige westie Puck.
 

Mijn naam is Joke Bode - van de Meeberg. Ik ben getrouwd met Peter Bode en wij hebben sinds 1974 Westies. ik heb twee volwassen zoons en twee kleinzoons. Wij hebben in 40 jaar 4 nesten gefokt en drie honden naar het kampioenschap geshowd, waarvan twee zelfgefokt met kennelnaam Morgain le Fay. Op het ogenblik heb ik 6 Westies, waarvan de oudste 13 jaar is. Ik ben vanaf de oprichting in 1978 lid van de WHWTCN. Hoewel ik al heel lang actief ben in de kynologie, ben ik pas sinds enkele jaren lid van de gezondheidscommissie van de WHWTCN en nu dan voorzitter van deze rasvereniging.
 
Eerder was ik 10 jaar voorzitter van de KC Hoeksche Waard, waar ik samen met mijn man ook ringtraining en KK1 heb gegeven. Op dit moment ben ik daarnaast voorzitter van twee

 

rasverenigingen ( Parson Russell en Clumber Spaniel ), bestuurslid van de NVJRT ( Jack Russell Terrier ) en secretaris van de Ned. Terrier Unie.
.
 

 
Ook zit ik in twee geschillencommissies en ben voorzitter van de VVTN (vakvereniging voor trimmend Nederland).
Ik ben keurmeester sinds 1984 en mijn eerste ras was de Parson Russell Terrier. Sinds 2006 keur ik de gehele terriergroep zowel in Nederland als in vele andere landen.
 
Als voorzitter van de WHWTCN blijf ik ook actief als secretaris van de gezondheidscommissie en in de redactie van het clubblad. ik zal als voorzitter dus niet alleen een toezichthoudende bestuursfunctie hebben, maar actief meewerken om de vereniging zo goed mogelijk te dienen
 
Joke Bode - van de Meeberg.
 
 
 
Ik ben Lia Meerwijk en destijds initiatiefneemster en medeoprichtster van deze Westie Club, ik heb de eerste 14 jaar het secretariaat / Westie Nieuws onder mijn beheer gehad. Ik ben al 40 jaar in het bezit van Westies en heb de diploma's AKK; Beweging en Exterieur en ben geslaagd voor het keurmeestersexamen van de Kerry Blue Terrier ( mijn tweede favoriete ras). Aangezien ik het showen van de Westies leuker vind dan keuren is dat mijn grootste hobby.
 
Ik ben door het bestuur gevraagd de taak van de eindredactie van het Westie Nieuws en webmaster van de website op mij te nemen en zal mijn uiterste best doen om dit samen met u tot een succes te maken.

Voor leuke foto's, verhaaltjes etc. van uw Westie kunt u mij mailen :

 
Lia Meerwijk