veel gestelde vragen

   

           Veel gestelde vragen

·        Wij zijn op zoek naar een pup. Weet u waar pups te koop zijn?

Wij verwijzen u hiervoor naar de fokkers die op onze site vermeld staan. U kunt onze fokkers rechtstreeks benaderen, via telefoon of email, of zij wellicht pups beschikbaar hebben. Soms komt het voor dat een fokker een nestje bij onze ‘pupinformatie’ aanmeldt. Dit kunt u vinden op onze website onder de button pup informatie/westie pups. Houdt u er rekening mee dat de vraag naar Westie pups veel groter is dan het aanbod.

·        Wij zoeken een iets ouder hondje, geen pup. Kunt u ons hieraan helpen?

De vraag naar Westies in de leeftijdscategorie 1-3 jaar is enorm groot. Mocht er al een Westie in deze leeftijd een nieuw huis zoeken, dan wordt deze eigenlijk nooit aangemeld bij de herplaatsing van de club, maar gaat deze bemiddeling via de fokkers. U kunt onze fokkers rechtstreeks benaderen, via telefoon of email, of zij wellicht een iets ouder hondje beschikbaar hebben.

·        Wat is de gemiddelde aanschafprijs voor een Westie?

De gemiddelde aanschafprijs voor een Westiepup die voldoet aan de eisen van het Basis Reglement Stambomen, en het Verenigingsfokreglement van de WHWTCN ligt rond de 1750 euro.

·        Wij zoeken een pup, maar hebben niet de bedoeling om met hem/haar naar de show te gaan. Is een pup met stamboom dan wel nodig?

Verreweg de meeste pups zullen nooit op een tentoonstelling worden ingeschreven. De stamboom ligt over het algemeen "in de kast’. Maar… van een Westie met stamboom gefokt via de regels van de rasvereniging heeft u de zekerheid dat de afstamming correct is (gecontroleerd via DNA profiel) en dat de uiterlijke en gedragskenmerken die u zo leuk vindt aan een Westie, ook daadwerkelijk in uw hondje aanwezig zijn. Een Westie via bv. Marktplaats ziet er echt anders uit, heeft een minder mooie vacht, en het karakter is ook vaak minder leuk. Om aan het gebrek aan eisen die aan de ouderdieren gesteld worden qua gezondheid/gezondheidsonderzoeken/dierenwelzijn nog maar te zwijgen.

·        Is een aanbetaling op een pup gebruikelijk?

Fokkers zijn vrij om dit zelf te bepalen, maar het is niet gebruikelijk.

·        Op welke leeftijd kan ik mijn pup mee de grens over nemen naar het buitenland?

Uw pup kan op de leeftijd van 12 weken gevaccineerd worden tegen Rabiës.

21 dagen na het vaccineren tegen Rabiës mag uw pup de grens over.

·        Wij willen graag een Westie ‘in nood’ een ‘gouden mandje’ bieden. Zijn er Westies aangemeld die ‘in nood’ zijn? Er zijn erg veel mensen die zich hiervoor aangemeld hebben. Dit is natuurlijk zeer toe te juichen. Het aanbod aan Westies ‘in nood’ is (gelukkig voor de hondjes waar het om gaat) minimaal. U kunt zich via email bij het secretariaat aanmelden om op de lijst gezet te worden, maar houdt u er rekening mee dat het een aardige tijd kan duren voordat er wellicht een Westie ‘in nood’ voor u beschikbaar komt.

·        Ik ben eigenaar of familielid van een Westie die een nieuw thuis zoekt. Kunt u mij helpen een nieuwe eigenaar te vinden?

De bemiddeling is in principe alleen bestemd voor leden, en de hond moet een stamboom hebben. De bemiddelingskosten bedragen € 25,00 per hond, dit bedrag wordt in een Noodfonds gestort. U kunt om een hond aan te melden voor bemiddeling contact opnemen met het secretariaat. Als er een Westie in nood is, met stamboom, maar geen lid van de WHWTCN kunt u ook contact met ons opnemen. Wij zullen van geval tot geval bekijken of wij voor deze Westie kunnen bemiddelen.