herplaatsing

Er zijn momenteel geen hondjes die herplaatst moeten worden!


De herplaatsing wordt behandeld door Mevr.Wil van Maanen-Houtzager email: gezondheid@whwtc.nl

of tel.nr.: 0183-402664


Herplaatsing 

De WHWTCN bemiddelt bij herplaatsing van (oudere) Westies. Wij maken onderscheid in; 

1.       Westies die door omstandigheden niet langer bij hun eigenaar kunnen blijven wonen (door bv. overlijden, ziekte of echtscheiding) 

2.        Westies, die geen pup meer zijn en rechtstreeks door de  fokkers herplaatst  worden (omdat ze bijv. na het uitgroeien niet helemaal aan de (tentoonstellings)verwachtingen voldoen). 

In het eerste geval staat voorop dat er (vaak zo snel mogelijk) een goed tehuis gezocht wordt  voor de hond. Er zal in de meeste gevallen geen aankoopprijs gerekend worden. 

In het tweede geval gaat het vaak om relatief jonge honden, waar een, voor een Westie, normale vraagprijs voor gevraagd wordt. Deze honden worden door de fokkers zelf herplaatst, en worden niet bij de WHWTCN aangemeld. Als u op zoek bent naar een relatief jonge hond, kunt u zelf de fokkers benaderen die op onze website vermeld staan. 

De bemiddeling voor Westies in nood is alleen voor leden van de WHWTCN en de betreffende  Westie dient een stamboom te hebben. Wij vragen een kleine bijdrage van 25 euro voor deze bemiddeling. Met  deze en andere bijdragen, gaan wij een noodfonds oprichten om Westies in nood te kunnen helpen. 

Verder willen wij u erop attent maken dat wij( gelukkig) weinig Westies in noodsituaties aangeboden krijgen. Wij worden echter heel veel benaderd door Westie liefhebbers die op zoek zijn naar een hond die herplaatst dient te worden. Als u in aanmerking wil komen voor een ‘hond in nood’, houdt u er dan rekening mee dat dit enige tijd kan duren.  

U kunt hiervoor contact opnemen met de secretaris mailto:secretaris.whwtc@kpnmail.nl of tel.: 0619037300 of met Wil van Maanen, email gezondheid@whwtc.nl